2013. március 4., hétfő

szórako-zoo, avagy mi történik ha egy nő nagyot álmodik



A kis ororszlánok miatt mentünk Gyöngyösre, és gondolkodást átformáló élményekkel tértünk vissza.

Barcai Henrietta, az állatkert főnöknője, gyermekkori álmát váltotta valóra. Ezért is tartom fontosnak, hogy írjak róla. Eredetileg ápolónőnek tanult, majd visszatért Gyöngyösre, és bejelentette a szüleinek (akik állatfarmot létesítettek), hogy neki bizony lesznek oroszlánai... Persze ahogy az lenni szokott, nem hitt neki senki, hisz az oroszlánokhoz állatkert kell. És lett is!
Aztán jöttek a hüllők, majmok, lámák, teve... és most nagyjából 120 különböző faj.

És azóta a debreceni állatkerből idekerült oroszlánok utódoknak adtak életet. Ők azok a csöppségek akik mostanába százakkal ismertetik meg Gyöngyöst, a Szórako-zoo-t, Henrietta csodálatos álmát, azt hogy minden állatnak legyen otthona.

Szóval a csöppek miatt mentünk, és megismertük azt, hogy milyen jó ha vannak ilyen emberek, akik tűzön - vízen kiálnak az álmaikért.


Szerencsére rengetegen voltunk, ami ahoz vezetett hogy több, mint fél órát kellett sorba állni 5 percnyi oroszlánsimogatásért. DE! Miven az állatkert csak a belépőjegyekből és az örökbefogadásból tartja el magát, ezért nagyon örülök neki, hogy csak jöttek, és jöttek az emberek.
Aki teheti menjen!!!
Hisz amellett hogy csodálatos élmény, segítünk egy olyan kezdeményezésen, ami igen is fontos.


Köszönöm az élményt!
Köszönöm az álmaid :)

1 megjegyzés: